donderdag 28 juli 2011

Wereldrecordpoging 'waterkannen dragen op het hoofd' start grote campagne duurzaamheid

Helaas, de wereldrecordpoging is niet gelukt. We zijn blijven steken op een Nederlands record. Wellicht een symbolische opening, die aangeeft dat we vanuit 1.000.000 druppels nog een lange weg te gaan hebben. De schouders gaan eronder en we gaan op naar de 1.000.000!

Dit persbericht is naar de media gestuurd.

PERSBERICHT

In Bloemendaal aan Zee is vanmiddag omstreeks 1500 uur geprobeerd het wereldrecord ‘De meeste mensen die waterkannen op hun hoofd dragen’ te verbeteren. De recordpoging is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito en vormde het startsein voor 1.000.000 druppels, een grote campagne omtrent duurzaamheid. Doel hiervan is om 1.000.000 mensen bewust te maken van milieuvriendelijk leven. De campagne wordt gesteund door allerlei instanties uit het hele land waaronder de gemeente Almelo, Enschede, DSM, Proctor & Gamble, Centraal Museum Utrecht, Involon, CWS en de Climate Neutral Group. De recordpoging is onder toeziend oog van een notaris, twee neutrale getuigen en media-belangstelling vanmiddag gehouden.

Het oude record werd nog geen twee maanden geleden op 7 mei 2011 in Woodbine Beach Park in Toronto, Ontario, Canada neergezet. Daar deden toen 282 mensen mee. In Bloemendaal aan Zee lukte het niet om het Canadese record te verbreken. Uiteindelijk deden 149 mensen mee.

"Niet gelukt. Buitengewoon jammer, maar wel een symbolische start van het project", aldus Sander Haas van Asito. "Voor het project zelf is er nu ontzettend veel werk te verrichten om een duurzaam leven onder de aandacht te blijven brengen. We zijn door vandaag extra gemotiveerd om voor eind 2012 1 miljoen mensen te bereiken. We roepen alle organisaties, profit en non-profit, op aan te sluiten bij de campagne."

Voor de recordpoging kregen deelnemers een emmer, moesten deze met minimaal 350 ml Noordzee-water vullen en vervolgens minimaal 100 meter ermee lopen. Meer informatie over het project is te vinden op de website http://www.eenmiljoendruppels.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten