vrijdag 30 september 2011

Nudge nieuwe duurzame partner van 1.000.000 druppels


Geef je buurt een zetje met de Afval Estafette!

Een landelijke campagne die werknemers en bedrijven uitdaagt om in actie te komen door zwerfafval in hun buurt op te ruimen. De Nudge Afval Estafettecontainers reizen tien weken lang door Nederland van bedrijf naar bedrijf. Doe ook mee met jouw bedrijf!

De campagne komt voort uit een initiatief van de ontwerpers van Project Helder. Zij besloten twee maanden lang elke dag tien stuks afval van straat op te ruimen. Niet alleen de straat werd schoon, ze kregen spontane complimenten van buurtbewoners en hadden elke dag een goede reden om even de benen te strekken.

Grote positieve impact
Wat zouden we bereiken als medewerkers in ieder bedrijf in Nederland een week lang tien stuks afval opruimen? Een beetje beweging is gezond, het is goed voor het milieu, goed voor de band met de buurt en het kost bijna geen tijd. Maar al die kleine beetjes opgeteld hebben een grote positieve impact op de openbare ruimte.

In actie komen
De Nudge Afval Estafette daagt medewerkers uit om met hun bedrijf of organisatie in actie te komen door zwerfafval op te ruimen. Hiertoe krijgen ze een week lang de speciale Nudge Afval Estafettecontainer op bezoek. De deelnemende bedrijven geven elkaar het stokje -of eigenlijk de container- door en vormen zo een groeiend netwerk. Maandag 26 september gaat de estafette van start bij het Amsterdamse communicatiebureau Hill & Knowlton.

Ervaringen delen
De deelnemers delen hun ervaringen via de sociale media en de speciale campagnewebsite. Sponsor Nederland Schoon stelt handschoenen en afvalgrijpers beschikbaar. Afvalverwerkende bedrijven Shanks en Icova, sponsors van de Afval Estafette, halen na afloop het verzamelde afval bij de deelnemers op. Als aandenken ontvangt iedere deelnemer een eigen Nudge Afval Estafettecontainer van de firma Kliko.

Geef je op als deelnemer
Laat jouw bedrijf zich ook hard maken voor een wijk zonder zwerfvuil, doe mee en geef je op als schakel in de Afval Estafette. Meer informatie vind je op de Afval Estafette campagnesite:
www.nudge.nl/afvalestafette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten