maandag 17 oktober 2011

1.000.000 druppels partner Urgenda organiseert op 11-11-'11 de dag van de duurzaamheid

Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is:

1. Op de Dag van de Duurzaamheid, wil Urgenda laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is, door mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn op te roepen van zich te laten horen en ‘nieuwe mensen’ bij duurzaamheid te betrekken.
2. Op de Dag van de Duurzaamheid, wil Urgenda de duurzaamheid daadwerkelijk versnellen om zo tot een kantelpunt naar een duurzamere samenleving te komen.

Doe mee en help de duurzaamheidsbeweging te laten groeien!

1. Heb een idee en doe mee
Optie A:
Organiseer een activiteit met en voor anderen (openbaar).
Organiseer een duurzame activiteit voor de Dag van de Duurzaamheid waarbij anderen aan kunnen haken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een congres, recordpoging, kortingsactie of optocht van duurzame voertuigen en zorg dat deze nieuwswaardig is. Kijk hier voor meer ideeën.

Optie B:
Bedenk een actie/activiteit voor in je eigen huis of bedrijf (besloten).
Bedenk een persoonlijke actie zoals je lampen in huis vervangen door LED-lampen, overstappen op groene stroom, vaker de fiets of het openbaar vervoer te pakken of het besluit om meer duurzaam voedsel te eten? Kijk hier voor meer ideeën.

Natuurlijk kan je zowel een open als besloten activiteit organiseren en uitvoeren.

2. Registreer je activiteiten op de site (www.dagvandeduurzaamheid.nl)
Meld je openbare duurzame activiteit (optie A), waarbij mensen kunnen aanhaken, hier zodat hij zichtbaar is in de activiteitenlijst op de website en iedereen hem kan vinden.

Meld je besloten actie (optie B) hier in de shoutbox zodat hij bovenin de website op de tickerbalk verschijnt en op de speciale pagina.

3. Werf deelnemers voor je openbare activiteit
Organiseer je een openbare duurzame activiteit waar mensen op 11-11 bij aan kunnen haken (optie A)? Dan zoek je ook zoveel mogelijk deelnemers. Maak daarom op zoveel mogelijk manieren en bij zoveel mogelijk mensen bekend wat je gaat doen en nodig ze uit om mee te doen. Gebruik hiervoor de promotiematerialen die je hier kunt dowloaden.

4. Benader de pers
Urgenda kondigt de Dag van de Duurzaamheid bij de media aan en vraagt aandacht voor alle duurzame activiteiten. Het is zeer zinvol om zelf regionale en lokale media van je eigen duurzame activiteit op de hoogte te brengen: zij vullen het nieuws liever met een actie uit hun buurt, dan met een algemeen, landelijk bericht.

Stuur de lokale, regionale en landelijke kranten, bladen, blogs, websites, radio- en tv-stations op tijd uw nieuws en aankondigingen over wat er staat te gebeuren. Nodig ze ruim van te voren uit om mee te doen en stuur achteraf verslagen en foto’s van 11-11 of upload deze via de site van de (week)kranten. We creëren zo samen een groeiende duurzaamheidsbeweging en zorgen ervoor dat heel Nederland op de hoogte is van de acties op 11-11.

www.dagvandeduurzaamheid.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten