maandag 31 oktober 2011

Duurzaamheidservaringen van 1.000.000 druppels partner Golden Tulip Hotel Central

Duurzaam ondernemen staat voor Golden Tulip Hotel Central hoog in het vaandel.
Voor onze inspanningen werden zij in december 2010 beloond met het Gouden certificaat voor The Green Key, een internationaal milieukeurmerk.

De Green Key is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en met zorg omgaan met het hotel in de natuurlijke omgeving.

Jarenlange inzet officieel beloond
Karin Rademaker is erg trots op het behalen van het keurmerk. “Er is bijna een jaar lang gewerkt om aan de eisen van Green Key te voldoen. Alles moet geïnventariseerd worden. Maar het behalen van de titel en zeker dan ook Goud, bewijst dat we op de goede weg zaten. We hebben jarenlang bij iedere investering gekeken naar zuinig energieverbruik en we nemen onze verantwoordelijkheid op maatschappelijk gebied. Het meest fijne is
bevestigd te krijgen door het hele team, dat iedereen graag zijn steentje bijdraagt en meedenkt. We hebben veel geïnvesteerd om aan de strenge milieueisen te voldoen. De “Operatie Lampen” is zo’n voorbeeld waar we 3 weken mee bezig zijn geweest om een groot gedeelte van de lampen te vervangen door Led lampen. Deze techniek is gelukkig de laatste jaren enorm verbeterd en is nu ook beschikbaar in warmer licht. Daarnaast
gebruiken we nu onder andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, scheiden schoon plastic, alleen op een kantoor al scheelt dat een afvalzak per week”.

De Green Key is een steeds groter wordend symbool waaraan kwaliteitsbedrijven te herkennen zijn. Stichting KMVK (Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) kent het keurmerk voor één jaar toe en voert elk jaar controles uit.

“Overigens betekent het niet dat we, nu we de Green Key hebben ontvangen, niets meer doen aan duurzaam ondernemen. Ieder jaar opnieuw worden we gekeurd en we blijven op zoek naar nieuwe milieuvriendelijke maatregelen”.

Golden Tulip Hotel Central
Central investeert telkens in nieuwe zaken om het comfort steeds beter te maken voor haar gasten, of zoals Tonnie Rademaker altijd zegt: “Central steeds mooier te maken”. Zo krijgen de kleinere vergaderzalen momenteel nieuwe lichtdichte gordijnen en een opfrisbeurt en is sinds eind januari WIFI voor de hotel-, en vergadergasten gratis.

Met een reeks aan mogelijkheden en faciliteiten voor zowel de zakelijke- als de vrijetijdsgast is Golden Tulip Hotel Central het kloppende hart in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Het hotel bestaat uit o.a. 125 kamers (waarvan 3 suites). 12 multifunctionele vergaderzalen en de prachtige middeleeuwse gewelvenkelder “De Hoofdwacht” voor recepties, stijlvolle diners en mooie feesten. Naast het restaurant, de Brasserie en twee bars, is het neusje van de zalm het fitnesscentrum op de 7e etage met
een bijzonder uitzicht op de St. Jan.

Ook in 2011 zijn weer de nodige aanpassingen verricht om ook dit jaar weer Goud gecertificeerd te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten