dinsdag 11 oktober 2011

VHZC partner 1.000.000 druppels

De Stichting Verenigde Hollandse Zeil Compagnie (VHZC) en ANBI, heeft als doel het wereldwijd bevorderen, stimuleren en ondersteunen van de met 400 schepen ’s-Werelds grootste, dé Nederlandse zeilende beroeps- zeilvloot.

Een ruim zicht op Nederlands zeilend erfgoed en de projecten van de VHZC geeft de website met vermelding van de schepen van de zeilende chartervaart met fotos en het register, tevens de projecten van de VHZC tot algemeen nut, o.a. het project:

“Fair Energy”
"Zeilen is een dure manier om goedkoop (duurzaam) vooruit te komen" ~~ Kan het beter?

De VHZC ondersteunt en stimuleert de toepassing van decentrale opwekking van schone energie aan boord van zee- en binnenvaart zeilschepen met een directe link naar consumenten aan de wal.

"De VHZC meent dat er nog het e.e.a. te winnen valt met zonnepanelen, zonnecollectoren, windturbines, energieopslag, slimme meet- en regelapparatuur en brandstofgebruik in relatie tot vernieuwende en ecologische aspecten, het behoud van economische groei, scheppen van werkgelegenheid, prijsstabiele energiezekerheid, onafhankelijkheid van onstabiele energie-exporterende landen, status en de kick omdat het wel kan"

Realisatie aan boord van het authentieke met steunzeil uitgeruste motorschip QUO VADIS, ter beschikking gesteld t.b.v. van de doelstellingen van de VHZC en het project Fair Energy.

Publicaties in de uitgaven van het VHZC Scheeps Journaal waarin o.a. informatie verstrekt wordt over de voortgang van de activiteiten en projecten van de VHZC.

Initiatieven:
Presentatie tijdens de 14de beurs Klassieke Schepen te Enkhuizen, 5 t/m 7 november 2010 in het kader met beschikbare informatie over nieuwe energie in relatie tot duurzame en ecologische aspecten, het thema van de beurs. BNR Duurzaam was aan boord, interview brandstof.
Free publicity in de media, pers, radio en TV en in de sociale media.

Valkuilen:
Het kost veel tijd en moeite leveranciers te vinden voor werkende test- en informatieopstellingen aan boord van het energieschip en het project “Fair Energy”, ondanks de exorbitant lage kosten voor een heel jaar door heel Nederland varende expositie. Sinds de stichting een ANBI is (Algemeen Nut Beogende Instelling) komt het project op gang.

Voortgang:
Bezoek aan Springtij Festival 2011, eind september, Beurs Klassieke Schepen 2011. Minimaal 140 vaardagen per jaar vanaf eind 2011 t/m voorlopig eind 2015

Informatie project: http://www.vhzc.nl/ProjectNL/project-Fair-Energy.html

Meer informatie Stichting VHZC: Postbus 2254, 2301 CG Leiden, www.vhzc.nl, info@vhzc.nl

De onafhankelijke stichting VHZC is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten