woensdag 23 november 2011

Duurzaamheidservaring van 1.000.000 druppels partner ZAPnow

Schommelbank zorgt voor plakkers op Llowlab

Het tijdens Lowlands geïntroduceerde verwarmde terraskussen Sit & Heat is een duurzaam alternatief voor terrasverwarming, dat zorgt voor forse milieuwinst. Met de kussens is een energiebesparing van 95% te bereiken; door de combinatie met een zonnepaneel is op Lowlands zelfs meer energie opgewekt dan er voor de verwarming tijdens het festival nodig was. Festivalbezoekers testten de schommelbank en bleven door het hoge comfort langdurig ‘plakken’ bij Llowlab, het drijvende duurzaamheidsplatform.
De verwarmde stoelkussens van Sit & Heat zijn behalve comfortabel in de eigen tuin ook een kansrijk alternatief voor de horeca. Door het zeer lage stroomverbruik hebben de kussens veel minder energie nodig dan de gangbare terrasverwarmers op butaan of stroom. Naast de milieuwinst levert dit dus een lagere energierekening op voor de exploitant. Een minstens zo belangrijk effect was duidelijk zichtbaar bij de 13.000 bezoekers op Llowlab: gasten blijven door het hoge comfort het liefst uren op de schommelbank met de kussens zitten. ‘Goed geregeld, energiezuinig chillen’, was een van de reacties.
Recycling en nieuwe kansen
Sit & Heat is bedacht door de jonge ontwerpers Jorg Rijkschroeff en Ralf de Bruin en in de markt gezet door ZAPnow, een nieuw internetplatform dat duurzame producten voor het dagelijks leven aanbiedt. Een kussen verbruikt per uur 15 – 30 Watt aan stroom, en kost daardoor minder dan een halve cent per uur. Speciaal voor de introductie op Llowlab was de schommelbank in samenwerking met Urgenda voorzien van een zonnepaneel op het dak. Het bescheiden paneel van 1 bij 1,5 meter bleek verrassend genoeg ruim meer energie te leveren dan de kussens gedurende het vierdaagse festival nodig hadden.

Over ZAPnow
www.ZAPnow.nl is hét platform voor duurzame energieproducten voor het dagelijks leven. Oprichter Paul Schurink wil daarmee laten zien dat bewust omgaan met energie heel goed op een comfortabele manier kan. ZAPnow gelooft in de innovatieve kracht van mensen, en is dan ook voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën voor energiezuinige producten. Samen met de bedenker brengt ZAPnow die naar de markt. De kussens van Sit & Heat zijn hier het eerste voorbeeld van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten