maandag 14 november 2011

Duurzaamheidservaringen van 1.000.000 druppels partner Hygiëne Consult Nederland BV

Water voor water
Volgens schattingen van de Verenigde Naties hebben ruim 1 miljard mensen niet of nauwelijks toegang tot schoon en gezond drinkwater. Deze dagelijks terugkerende zorg, namelijk het verkrijgen van "betrouwbaar" water, heeft als gevolg dat mensen geen tijd hebben om te kunnen leren en werken. Velen worden ook ziek en sterven aan de gevolgen van vervuild water.

Als adviesbureau op het gebied van infectiepreventie heeft Hygiëne Consult Nederland BV besloten Simavi te steunen, om zo de kans op infecties in ontwikkelingslanden te verminderen. Door een samenwerking aan te gaan met Well Water steunt HCN het Nederlandse goede doel Simavi.

Well Water levert sinds 2003 bron- en mineraalwater met een origineel concept. Een kwart van de opbrengst van ieder verkocht flesje wordt gedoneerd aan het goede doel Simavi. De donaties van Well worden besteed aan het bouwen van waterputten in Afrika en Azië. Hiermee is een flesje Well Water het eerste ethisch verantwoorde bronwater in Nederland.

Onder normale omstandigheden kan een waterput 300 mensen van hun dagelijkse schoon drinkwater behoeften voorzien. De lokale bevolking is betrokken bij de bouw van de waterputten en zorgt voor het onderhoud. Hierdoor wordt de bevolking structureel geholpen. De flesjes van Well Water worden door de medewerkers van HCN uitgedeeld aan cursisten
die een training volgen bij Hygiëne Consult Nederland. Tijdens het geven van een training wordt er uitleg gegeven over het Well Water concept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten