donderdag 1 december 2011

Duurzaamheidservaring van 1.000.000 druppels partner ZAP Now

ZAP wint Jan Terlouw Innovatieprijs met duurzaam verwarmde terraskussens

ZAP Concepts B.V. uit Heerde heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2011 van stichting kiEMT gewonnen. De jury was van mening dat Sit & Heat de prijs goed als impuls voor verdere ontwikkeling van het concept kunnen gebruiken. De prijs van 10.000 euro en acht adviesdagen werd maandag 28 november uitgereikt door Jan Terlouw tijdens het kiEMT najaarscongres in de Deventer Schouwburg. De publieksprijs van 1.000 euro ging naar HyET B.V. uit Arnhem voor een innovatie rond waterstofcompressie.

Hoofdprijs: ZAP Concepts B.V.: ontwikkelde een terrasverwarming met gebruik verwarmde kussens (extreem laag energieverbruik van 30 Watt, energieneutraal door toevoeging zonnepanelen en accu). Jorg Rijkschroeff van ZAP: "we zijn ontzettend blij dat we de Jan Terlouw Innovatieprijs hebben gewonnen! Wij gaan de prijs gebruiken voor het optimaliseren van het productieproces om tot een betere prijs/kwaliteitverhouding te komen voor de markt. Ook willen we ons richten op verdere innovatie van het product zodat ook standaard terrasstoelen verwarmd kunnen worden.

Publieksprijs: HyET B.V.: ontwikkelde een technologie voor zeer goedkoop en effectief comprimeren en zuiveren van waterstof tot meer dan 800 Bar. 48% van de aanwezigen heeft op de innovatie van HyET gestemd en daarmee heeft HyET de publieksprijs gewonnen.

De vakjury, bestaande uit Peter Molengraaf (CEO bij Alliander), Wim de Jong (adviseur strategie & beleid bij Twence), Gert-Jan Bögels, (projectleider Kennisexploitatie bij de Radboud Universiteit) en Kees Eijkel (directeur KennisPark Twente), en onder voorzitterschap van schrijver en voormalig politicus Jan Terlouw, selecteerde uit ruim dertig inzendingen de drie meest aansprekende innovaties aan de hand van verschillende criteria en voorwaarden. Zo moest het gaan om een letterlijk tastbare innovatie op het gebied van Energie- en Milieutechnologie die in de regio Oost-Nederland is bedacht en daar ook wordt geïmplementeerd. De economische waarde van de innovatie stond bij de verkiezing centraal. De innovatie is bij voorkeur al in de markt geïntroduceerd en moet (op termijn) arbeidsplaatsen creëren. In 2012 wordt de prijs opnieuw uitgeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten