woensdag 18 januari 2012

Duurzaamheidservaring van 1.000.000 Druppels partner Spectro

Reinigingsmiddelen & MVO
Allereerst zal ik beginnen met ons bedrijf kort voor te stellen. Spectro is producent van private label reinigingsmiddelen voor professioneel gebruik. Zo produceren wij onder andere reinigingsmiddelen voor horeca, voedingsmiddelenindustrie, wasstraten en gebouwenreiniging. Wij zijn een echt familiebedrijf en dit jaar bestaan wij precies 25 jaar. MVO staat bij ons hoog in het vaandel en wij zijn erg gecharmeerd van het 1 miljoen druppels project.
Reinigingsmiddelen hebben echter de laatste jaren een wat negatieve klank gekregen. Met name op het gebied van milieu en veiligheid. Echter zijn reinigingsmiddelen een essentiële bijdrage aan de welzijn van ons dagelijks leven. Een goede hygiëne zorgt er immers voor dat we in een schone en gezonde omgeving kunnen leven en werken. Voor een goede hygiëne zijn eenmaal reinigingsmiddelen nodig.
Daarnaast zorgen reinigingsmiddelen ervoor dat de schoonmaak gemakkelijker, sneller en beter verloopt. De MVO besparingen die hierbij worden bereikt worden weleens vergeten. Als een schoonmaker sneller klaar is hoeft de verlichting en verwarming minder lang aan te blijven. Een vloer die met een goed reinigingsmiddel schoongemaakt wordt, zorgt ervoor dat de rug van de schoonmaker bespaart blijft door het voorkomen van hard schrobben en boenen.

Voor ons als producent van reinigingsmiddelen dan de schone taak om zo verantwoord mogelijk te ontwikkelen en produceren. Daarom hebben wij bijvoorbeeld een milieuzorgsysteem ingevoerd waarin alle processen van het bedrijf worden getoetst aan milieucriteria. Daarnaast instrueren en begeleiden wij alle werknemers hoe ze zo veilig en gezond mogelijk in ons bedrijf kunnen werken. Op productniveau hebben wij een flink aantal producten gecertificeerd met milieukeurmerken zoals het Europees Ecolabel.

Laurens Metternich
Product Manager

Meer informatie:
http://www.spectro.nl/
www.spectro.nl/mvo

Folder van de Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) 'Schoonmaken hier en nu'. Deze folder laat zien waarom schoonmaken nog steeds van levensbelang is.
http://www.nvz.nl/upload/publieksite/NVZ_SCHOONMAKEN_HIER%20EN%20NU_9.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten