donderdag 30 augustus 2012

1.000.000 druppels genomineerd voor Duurzame Dinsdag

Project bij beste 10 duurzame initiatieven in Nederland De jury van Duurzame Dinsdag heeft het project 1.000.000 druppels samen met negen andere ideeën uit 400 inzendingen genomineerd voor beste duurzame initiatief van Nederland. Op dinsdag 4 september zullen de uiteindelijke winnaars bekend worden gemaakt.

Stimulans richting 1 miljoen
1.000.000 druppels, een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito, heeft tot doel om samen met andere organisaties een miljoen mensen bewuster te maken van hun eigen rol in duurzaamheid. Met ruim 400 partnerorganisaties bereikt het initiatief inmiddels meer dan 385.000 mensen. Sander Haas, PR & Communicatiemanager van Asito: ‘Deze nominatie is een geweldige stimulans voor het project. Het zal ons in staat stellen het doel nog sneller te bereiken. Het feit dat 1.000.000 druppels genomineerd is, hebben we te danken aan de 400 partnerorganisaties die gezamenlijk dit project zo groot hebben gemaakt.’

Onder de partnerorganisaties zijn gemeenten, (zorg)instellingen en bedrijven. Alle organisaties, van ZZP’ers tot multinationals kunnen kosteloos partner worden van 1.000.000 druppels. Op www.eenmiljoendruppels.nl wordt gewerkt aan een duurzame databank met tips hoe mensen zelf duurzamer kunnen leven. Haas: ‘Het is niet de bedoeling mensen met het vingertje te vertellen hoe ze moeten leven. We willen ze alternatieven aanbieden zodat ze overwogen keuzes kunnen maken. En we laten zien dat de bijdrage van één persoon geen druppel op de gloeiende plaat is. Een miljoen druppels koelen die plaat wel degelijk af.’

Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag verzamelt al vele jaren duurzame ideeën uit de samenleving. Ook dit jaar zijn er bijna 400 innovatieve initiatieven en duurzame oplossingen ingeleverd. Ideeën die bijdragen aan een duurzaam Nederland. Op 4 september zal op Duurzame Dinsdag de koffer met deze ideeën worden overhandigd aan het Kabinet.

Duurzame Dinsdag wordt dit jaar voor de 14e keer georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerende activiteit, waarmee aandacht wordt gevraagd voor initiatieven vanuit de samenleving gericht op duurzaamheid. Op de eerste dinsdag van september laten we het Kabinet zien hoeveel duurzame initiatieven er leven in Nederland. Alle ingediende ideeën worden in het speciale Duurzame Dinsdag koffertje op 4 september aangeboden aan een minister. Het Kabinet ontvangt dan ook een aanbeveling op basis van alle initiatieven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten