dinsdag 15 januari 2013

Duurzaamheid, de kracht achter innovatie bij Bruynzeel Storage Systems


Bruynzeel ontwikkelt flexibele en ruimtebesparende opslagoplossingen. Van eenvoudig tot uiterst complex. Voor grote multinationaal opererende organisaties tot kleine lokale ondernemingen. Bruynzeel streeft ernaar het milieu zo weinig mogelijk te belasten door middel van duurzame werkwijzen en een constante verbetering van de prestaties op milieugebied.

Het begint allemaal binnen de bedrijfscultuur waar de medewerkers worden aangemoedigd om op een verantwoorde wijze met het milieu om te gaan. Zo zijn de printers bij Bruynzeel erop ingesteld dat ze standaard dubbelzijdig printen. De kantoorruimtes zijn voorzien van een bewegingssensor welke het licht automatisch laat uitgaan als er geen beweging wordt waargenomen. De kernproducten van Bruynzeel worden voornamelijk gemaakt van staal, èèn van de meest gerecyclede grondstoffen ter wereld. Het is echter onmogelijk om het ontstaan van afval volledig te vermijden. In dat geval richt Bruynzeel zich op de herverwerking van het afvalmateriaal. Als Bruynzeel stalen opslagproducten bij een klant vervangt, zorgen zij er bovendien voor dat het materiaal wordt gerecycled. Een gesloten koelwatersysteem zorgt voor een voortdurende watercirculatie waardoor er een minimale hoeveelheid aan water verspild wordt.

De duurzaamheid binnen Bruynzeel uit zich zichtbaar in het eindproduct. Op deze manier tracht Bruynzeel bij te dragen aan een duurzame omgeving elders. Zo besparen de verrijdbare opslagoplossingen ruimte of bieden de mogelijkheid de bestaande ruimte efficiënter te benutten. Ze leveren een bijdrage aan het terugdringen van exploitatiekosten, stookkosten en elektriciteitsverbruik  Verder werken alle elektronisch aangedreven systemen op laagspanning. Het stroomverbruik is vergelijkbaar met een transistor radio. De stroomtoevoer van de elektronisch aangedreven systemen kan uitgeschakeld worden zodra men de ruimte verlaat. De functionaliteit is opgeslagen in het geheugen. Het systeem werkt weer optimaal zodra de stroom weer wordt ingeschakeld.

Het project 1.000.000 druppels helpt Bruynzeel om haar medewerkers nóg meer te betrekken bij duurzaamheid binnen de organisatie. Dit met behulp van wekelijkse praktische tips die ervoor zorgen dat de medewerkers bewuster keuzes maken. Bruynzeel gelooft dat, door bij alle werkzaamheden een duurzame aanpak toe te passen, de resultaten en winstgevendheid kunnen worden verbeterd door lagere kosten, betere relaties met belanghebbenden en meer innovatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten