maandag 25 maart 2013

SSK; 'Elke druppel die kan bijdragen aan duurzaamheid telt'.

Stichting Super Supermarkt Keurmerk doet mee aan 1.000.000 druppels om te laten zien dat ook de supermarkt een druppel bij kan dragen aan duurzaamheid.

Zelfstandige supermarktondernemers die voor eigen rekening en risico een supermarkt exploiteren komen in aanmerking voor het Super Supermark Keurmerk (SSK) wanneer zij zich bovengemiddeld inzetten voor zeven thema’s die samenhangen met lokaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze thema’s zijn: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid & preventie, afvalinzameling- & reductie en transport & logistiek.

De SSK supermarktondernemer draagt zijn druppel bij door bijvoorbeeld te kiezen voor energiezuinige koelafdekkingen en verlichting, door faciliteiten voor minder validen aan te bieden, door biologische en verantwoorde producten te verkopen en door te investeren in opleidingen voor zijn medewerkers.

Meer informatie over het SSK keurmerk en een overzicht van de SSK gecertificeerde supermarkten vindt u op www.supersupermarkt.nl. Elke druppel telt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten