donderdag 18 april 2013

Het verschil


Na een hevige storm loopt een meisje op het strand. Ze raapt zeesterren op en gooit ze terug in de oceaan. Een oudere man kijkt een tijdje naar het meisje en vraagt dan wat ze aan het doen is. Na het horen van haar antwoord zegt hij: “Maar er zijn wel duizenden zeesterren op het strand. Er een paar teruggooien heeft geen zin, het maakt geen verschil.” Het meisje bukt, raapt een zeester op, gooit deze in de oceaan en zegt: “Voor deze zeester maakt het wel verschil.”

Deze Aziatische parabel vinden wij inspirerend om mee te doen aan 1 .000.000 druppels. Maatschappelijke verantwoordelijkheid, maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid. Het zijn belangrijke thema's. Prima Donna communicatieregisseurs wil als bedrijf ook een steentje bijdragen. Op kleine schaal en wanneer er iets op ons pad komt waar wij ons verbonden mee voelen.

De giften die we bijvoorbeeld tijdens onze opening hebben gekregen, schonken we aan onze buren van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Een ander voorbeeld is de donatie die we met kerst deden aan de Stichting Kinderen van Ecuador. Hier heeft onze collega Nadine een tijdje geleden vrijwilligerswerk gedaan.

Natuurlijk scheiden we ons afval en onze printercartridges retourneren we voor een goed doel. Ook hebben we ons pand zo duurzaam mogelijk gemaakt door het toepassen van zonnepanelen en hoogstaand isolatiemateriaal van Blauwplaat te gebruiken. Elk jaar doen we bovendien mee aan Warme truiendag.

Onze klanten adviseren we over de communicatie rondom duurzaamheidstrajecten, maar ook verdiepen we ons in fsc drukwerk en digitale alternatieven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten