vrijdag 31 januari 2014

Plant Power Canteen is trots onderdeel van de duurzame beweging 1.000.000 druppels

De Plant Power Canteen wil voedsel op de MVO-agenda van bedrijven. Het initiatief creëert een bottom-up beweging voor een duurzamer eetpatroon binnen bedrijven en start van daaruit een traject van kantineverduurzaming.

Wie wil dat nou niet? Lekker, gezond én duurzaam eten op het werk, in de kantine. Eerlijker voor de wereld, gezonder voor jezelf én winstgevend voor het bedrijf. De Plant Power Canteen heeft al deze aspecten in zich. “Er is reden genoeg, voor ieder bedrijf, om duurzaamheid ook door te voeren in de bedrijfskantine” aldus Natascha Kooiman, initiatiefnemer van De Plant Power Canteen. “Een bedrijf kan met het verduurzamen van de kantine invulling geven aan haar MVO-beleid. Immers draagt het, naast gezondheid, bij aan duurzaamheid door aspecten als eerlijke handel, efficiënter waterverbruik én CO2-reductie.”

Iedere druppel helpt, is ook de insteek van de Plant Power Canteen: een glas sap van lokaal geproduceerd fruit in plaats van een cocktail van internationale ingevlogen vruchten is een simpel voorbeeld. En een keer een broodje hummus en gegrilde groenten in plaats van ham/kaas? Dat is al een hele emmer wat betreft CO2 uitstoot. Druppels zijn overichtelijke stapjes richting duurzamer leven. Bij 1 miljoen druppels zitten genoeg bedrijven die open zouden staan voor stappen in deze richting. De Plant Power Canteen helpt om duurzamer te eten. Druppel voor druppel en hap voor hap. Daaróm sluiten wij ons aan bij 1.000.000 druppels.

www.plantpowercanteen.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten