maandag 19 november 2012

De kromheid is de wereld nog niet uit.

We willen de honger de wereld uit helpen, maar wereldwijd verspillen we een derde van de gehele voedselproductie (FAO). Kromme komkommers, tweebenige wortels en bobbelige appels komen niet in de schappen terecht, maar belanden bij de varkens, in de biovergister of op de afvalberg.

Een krom einde. Want het is groente en fruit van topkwaliteit. En eigenlijk zijn deze ‘gekke groenten’ nog lekkerder. Volgens Kromkommer verdienen al deze uniekelingen dan ook juist een ereplekje op jouw bord. Helemaal als je bedenkt dat het om zo’n 5-10% van alle groente en fruit gaat die het normaal niet redden tot in de keuken vanwege hun vorm, kleur of smaak (WUR).

Kromkommer wil recht doen aan krom door de verspilling van ‘gekke groenten’ te verminderen en mensen bewust te maken van de manier waarop wij met voedsel omgaan. In samenwerking met allerlei partijen zoals telers, supermarkten, restaurant, cateraars en natuurlijk de consument, zorgen wij ervoor dat deze groenten weer terecht komen waar ze voor bedoeld zijn: op jouw bord. We zijn hard aan het werk om dit mogelijk te maken en hopen met de start van het nieuwe seizoen de eerste gekke groenten te kunnen leveren in Rotterdam.

Vind jij ook dat kromme groenten net zoveel recht van spreken hebben, sluit je dan aan bij onze Krommunity via www.facebook.com/kromkommer of kijk op www.kromkommer.com. Samen maken wij krom het nieuwe recht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten