vrijdag 9 september 2011

Medisch Spectrum Twente tweehonderdste partner van 1.000.000 druppels

Medisch Spectrum Twente tweehonderdste partner van 1.000.000 druppels

Het Medisch Spectrum Twente heeft zich als tweehonderdste organisatie aangesloten bij het duurzaamheidsproject 1.000.000 druppels. Ruim een maand na de lancering van het project staat de teller hiermee al ruim boven de 300.000 verzamelde ‘druppels’. Gezamenlijk proberen de deelnemende organisaties om voor eind 2012 een miljoen mensen te bereiken met een boodschap van duurzaamheid. Doel is om deze mensen bewuster te maken van hun eigen rol in duurzaamheid.

'Medisch Spectrum Twente wil een actieve bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling. Zo zal bijvoorbeeld in ons nieuwe ziekenhuis een optimale “healing environment” gecreëerd worden om het genezingsproces van patiënten te bevorderen. Ook worden bij de nieuwbouw diverse duurzame energietechnieken toegepast. Het 1.000.000 druppels- project is een uitgelezen mogelijkheid om al onze 4.000 medewerkers bij dit streven te betrekken en zo de duurzame ontwikkeling te bevorderen.'

Win-win
1.000.000 druppels zorgt er niet alleen voor dat een miljoen mensen bewuster met duurzaamheid omgaan, maar levert ook directe voordelen voor de deelnemende organisaties. Organisaties die duurzamer willen opereren, hebben als uitdaging om al hun eigen medewerkers duurzamer te laten denken en doen. 1.000.000 druppels richt zich rechtstreeks tot de medewerkers van de deelnemende organisaties. Op deze manier wordt de organisatie duurzamer van binnenuit. Ook worden er door de deelnemende organisaties kennis en ervaringen uitgewisseld, waardoor een duurzame kennisbank ontstaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten