vrijdag 22 februari 2013

Ten Have Bedrijfsdiensten gaat voor MVO op alle vlakken

1.000.000 druppels is voor Ten Have Bedrijfsdiensten een belangrijk project om aan mee te doen. Dit omdat wij vanaf de start al de visie hadden dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een speerpunt binnen ons schoonmaakbedrijf zou worden. Hier is ons ondernemingsplan dan ook op geschreven en nu zijn wij een maatschappelijk verantwoord schoonmaakbedrijf. Wij bestaan 1 maart precies een jaar, en zijn op de goede weg. 
Wij zijn ervan overtuigt dat iedereen een kans verdient in de werkende maatschappij. Bijvoorbeeld mensen met een Wajong-uitkering die door allerlei problemen moeilijk aan het werk kunnen komen of dit vast kunnen houden voor een langere periode. Daarom werken we met jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en bieden we hen leer/werktrajecten aan. Onze taak hierin is deze jongeren te motiveren en structuur te bieden en zo de nodige ervaring op te doen in de schoonmaakbranche. 

Zo loopt er nu een jongen stage bij ons bedrijf waarbij het eigenlijk de bedoeling was dat hij voor 3 maanden mee zou lopen. Ondertussen zit hij al in zijn tweede periode die eind januari afloopt. In het begin was deze jongen totaal niet te motiveren. Geen zin, te laat, maakte niks af, daarbij had hij ook nog sociale angsten en klapte hij in groepen volledig dicht. Toen hij onder onze hoede kwam, hebben wij, door de juiste manier van aanpak, wat echt heel belangrijk is, deze jongen zien groeien op sociaal vlak. Hij durft nu gerust een bak koffie te drinken in een volle kantine. Hij vindt het werk heel erg leuk en wil hier ook in verder. Eigenlijk is het bijna een volwaardige collega geworden, hij kan alleen nog niet ergens alleen naartoe.

Wij werken samen met Interstap B.V. Dit is een organisatie die zich inzet voor deze jongeren en ze uiteindelijk een loopbaantraject aanbiedt. Zo zijn we ook aan onze stagiair gekomen. Wij zijn nu de mogelijkheden aan het onderzoeken om deze jongen in dienst te nemen en daar de juiste loonwaarde aan te koppelen. Mocht het misgaan dan heeft hij Interstap nog als vangnet. Wij moeten, zeker in deze tijd, de continuïteit van ons bedrijf kunnen waarborgen. Dat betekent zo min mogelijk risico lopen, maar er zijn mogelijkheden.

Wij hebben kantoor aan huis, dus nog geen bedrijfspand. Wij hebben een duidelijke groeistrategie en zullen in de toekomst dus ook alle bedrijfsprocessen MVO in gaan vullen. Sinds 1 januari 2013 versturen wij alle facturen digitaal, dit om het milieu te ontlasten en de uitstoot van co2 tegen te gaan. Volgens Bo Harald (toenmalig) voorzitter van de Europese Unie zouden, als alle bedrijven in de Europese Unie de stap zullen maken naar het elektronisch factureren, jaarlijks "vijftien miljoen" minder bomen gekapt hoeven te worden...! De reinigingsmiddelen waar Ten Have Bedrijfsdiensten mee werkt zijn minder belastend voor het milieu en zijn voorzien van een ECO-label. Onze missie is klanten, opdrachtgevers en medewerkers bewust te maken van wat duurzaamheid inhoud. Samen sta je immers sterker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten