maandag 28 september 2015

Gebr. de Ronde: 28 nieuwe druppels!

Het project 1.000.000 druppels wordt door Gebr. de Ronde gebruikt om medewerkers actief te informeren over manieren waarop zij duurzamer kunnen zijn, zowel op werk als thuis. Door samen stil te staan bij handige tips, hoopt Gebr. de Ronde zijn medewerkers bewuster te maken van de mogelijkheden om duurzamer te leven.

Gebr. de Ronde heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Zo is de organisatie sinds 2014 gecertificeerd op de CO2-prestatieladder en stelt het zich tot doel om de CO2-uitstoot in 2015 met 2.75% te verminderen ten opzichte van 2013. In 2014 heeft Gebr. de Ronde 160 zonnepanelen aangeschaft om het energieverbruik volledig te compenseren, er wordt zelfs meer opgewekt dan verbruikt. Om die reden heeft de organisatie zichzelf voorgenomen om vaker elektrisch materieel te kopen, zoals de recent aangeschafte elektrische heftruck. Op die manier verbruiken zij de opgewekte energie en verminderen daarmee grondstofverbruik.

Duurzaam ondernemen doet Gebr. de Ronde niet alleen door het deelnemen aan initiatieven zoals 1 miljoen druppels, maar ook door bijvoorbeeld het jaarlijks aanbieden van stageplekken voor BBL/BOL- studenten en het opleiden van personeel.

Voor meer informatie over Gebr. de Ronde en hun manier van duurzaam ondernemen; ga naar http://www.gebrderonde.nl/mvo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten