dinsdag 18 oktober 2011

Partner van 1.000.000 druppels Carel Lurvink installeert 220 zonnepanelen!

Op 9 september jl. zijn er op het dak van groothandel Carel Lurvink 220 ultramoderne zonnepanelen geïnstalleerd. Daarmee is het bedrijf aan de Marssteden het 1e bedrijf in de regio Enschede dat een dergelijke grote installatie in gebruik gaat nemen.
Carel Lurvink heeft hiermee een belangrijke stap gezet in haar “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleid”. Het 118-jaar bestaande familiebedrijf, heeft een milieumanagementsysteem ingericht dat in 2008 ISO14001 gecertificeerd is. Hierdoor draagt het bedrijf op het gebied van duurzaamheid, milieu- en maatschappelijke verantwoordelijkheid ruimschoots haar steentje bij.
Om nog een stap verder te gaan, is het volledige platte dak van het nieuwbouw magazijn van Carel Lurvink inmiddels voorzien van zonnepanelen! Met het plaatsen van deze zonne-stroominstallatie zal het bedrijf bijna de helft van haar elektriciteitsbehoefte zelf gaan opwekken! Een besparing van maar liefst 27.500 kg CO2 per jaar. Met de opgewekte stroom kunnen 13 huishoudens een jaar lang worden voorzien van stroom! De geplaatste zonnepanelen hebben een zeer laag gewicht (14 kg per m²), waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor platte daken van bedrijfshallen.
De totale oppervlakte van bedrijfshaldaken in Nederland bedraagt 17.000.000 m²! Carel Lurvink wil met het opwekken van zonne-energie dan ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven.
“Voor ons is het plaatsen van deze zonnestroominstallatie een investering in de toekomst. Een toekomst waarin we onszelf steeds de vraag zullen stellen; hoe kunnen we op een zo duurzame en verantwoorde manier ons bedrijf inrichten en ons product assortiment samenstellen”, aldus Julius Lurvink, directeur van Carel Lurvink.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten