woensdag 8 februari 2012

Vrijdag 10 februari is het Warme Truiendag. Doe mee!

Op Warme Truiendag wordt jaarlijks de verjaardag van het Kyotoprotocol gevoerd. We gaan zelf aan de slag voor het klimaat. Dat doen we door een trui aan te trekken, de verwarming één of twee graden lager te zetten, en door zoveel mogelijk andere mensen op het belang van energie besparen te attenderen. Er worden 10 februari in het hele land verschillende acties georganiseerd.

De Warme Truiendag is een initiatief van Vereniging Klimaatverbond Nederland en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. Voor 2012 is gekozen voor vrijdag 10 februari.

De campagne mikt op eenvoudige maatregelen, die ook na 10 februari op een structurele wijze aangehouden kunnen worden.

Doe mee!
Het idee van de Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot. Daarnaast kun je de actie aankleden met spannende en energiezuinige acties om het belang van energiebesparing bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Kijk voor meer informatie en inspiratie voor acties op http://www.warmetruiendag.nl/.

Bron; www.warmetruiendag.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten