maandag 17 maart 2014

Studio Bas Luiting, broedplaats voor innovatie en nieuwe partner 1.000.000 druppels

Studio Bas Luiting is een broedplaats voor re-design en innovatie. De Studio creëert producten en nieuwe businessmodellen vanuit Strijp-S, het creatieve hart van Eindhoven. Op deze plek bruist de creatieve industrie en is kruisbestuiving het toverwoord!

Clean Tech Factory is de verzamelnaam voor alle partners die voor Studio Bas Luiting producten vervaardigen op een schone en eerlijke wijze. Deze partners (de maak-industrie) zijn actief binnen de circulaire economie en voeren een doordacht MVO-beleid. Studio Bas Luiting geeft colleges over de Clean Tech Factory in een Circulaire Economie, waarvan 3D printen één van de onderwerpen is. De verschuiving in de maak-industrie is door de komst van 3D printers vol op aan de gang. Daarnaast geeft Studio Bas Luiting re-design-colleges; win-win situatie’s door creativiteit in een nieuw businessmodel!

In 2014 staan o.a. deze 2 projecten op stapel:
BB Bricks, een re-design van Lego, gemaakt van recycle kunststof, voor volwassenen. Eindeloos veranderen met stapelbare elementen, binnen en buiten. BB Bricks wordt nooit meer afval!

De Clean Tech Factory Truck, een vrachtwagen waarin een recycle-machine is opgesteld welke afval-PETflesjes omzet in grondstofdraden ten behoeve van een aantal 3D printers die ter plekke producten maken waar op dat moment behoefte aan is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten