dinsdag 15 september 2015

Hazet draagt bij aan 1.000.000 druppels voor een duurzame samenleving

Door ons aan te melden bij 1.000.000 druppels kunnen wij onze medewerkers binnen ons bedrijf bewust maken van het milieu en laten zien hoe wij zelf ons steentje kunnen bijdrage aan een duurzame samenleving.

Hazet is een professionele vakgroothandel met een groot internationaal netwerk. Ons assortiment bestaat uit schoonmaakmiddelen en –materialen, professionele reinigingsapparatuur, bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, veiligheidsschoenen en kantine-/kantoorartikelen. Wij nemen het milieu, de omgeving en de toekomst serieus.
Grondstoffen zijn schaars en op termijn wordt het zelfs noodzaak om voor een ieder duurzaam te ondernemen. Bovendien zorgt aandacht voor MVO vaak voor kostenbesparing, en wordt de onderneming nog efficiënter en innovatiever. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de 3P’s (people, profit en planet) in ons bestaande systeem te implementeren en te verbeteren. ''Duurzaamheid speelt in alle facetten van ons bedrijf een rol: van inkoop en verkoop tot en met transport.''

Als bedrijf maak je voortdurend keuzes. Het gaat erom dat je die bewust maakt: welke grondstoffen gebruik je, wat voor producten lever je, hoe vervoer je die? Om deze bewustwording te realiseren hebben wij sinds juni 2015 de Lean and Green Logistics Award ontvangen, voor de plannen om binnen vijf jaar een minimale CO2-reductie van 20% te behalen. En hebben wij als doel om in 2017 minimaal 20,1% CO2-reductie te bereiken ten opzichte van 2012. De CO2-emissie wordt uitgedrukt in tonkg CO2 per vervoerde ton. Veel producten uit ons assortiment zijn gecertificeerd met het Europees Ecolabel. Het mileukenmerk van de Europese Unie.  Dat stelt eisen aan de hele levenscyclus van producten en diensten zoals; grondstoffen, energieverbruik, tot schadelijke stoffen en afval. Voor ons is het Europees Ecolabel een belangrijk criterium. Zo bent u verzekerd van een duurzame afname. 
Ook dragen wij zorg voor gescheiden afvalverzameling, het verminderen van papiergebruik door zoveel mogelijk digitaal te factureren en het dubbelzijdig printen, gebruik van groene stroom en het minimaliseren van ons energie en gasverbruik.

Dit doen wij ook doormiddel van Social Return activiteiten, bekijk onze activiteiten kalender: https://www.hazet.igefa.nl/activiteiten-kalender-mvo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten